Exclusieve whiskey

Exclusieve whiskeys overzicht

Exclusieve whiskeys winnen aan populariteit. Steeds meer mensen willen kennismaken met soorten whiskey die niet zomaar ‘op elke hoek’ te verkrijgen zijn. De echte whiskey liefhebbers houden ervan om bijzondere whiskeysmaken te ontdekken. Als je eenmaal hebt besloten om kennis te gaan maken exclusieve whiskeys, dan gaat er een heel nieuwe wereld voor je open.

Er zijn veel meer soorten exclusieve whiskey dan je zou denken. Onder deze soorten vinden we een aantal varianten die van Nederlandse bodem afkomstig zijn. Frysk Hynder Red Wine Cask en Millstone Special No. 21 20yo 2000 Pedro Ximenez Sherry butt zijn hier voorbeelden van.

exclusieve whiskey

Steeds meer soorten exclusieve whiskeys

Whiskey klinkt heel standaard, maar dat is het zeker niet. Zoals we van bijvoorbeeld rode wijn heel veel verschillende smaken kennen, kennen we ook een heel scala aan smaken in de whiskeywereld. Niet alle varianten zijn exclusief, maar hiervan zien we er wel steeds meer verschijnen. Onder de exclusieve whiskeys vinden we bijvoorbeeld:

  • Highland Park Harald (Warriors Series)
  • The Irishman Founder’s Reserve Caribbean Cask Finish
  • Jefferson’s Reserve Bourbon Small Batch Blend
  • Mars Maltage Cosmo Wine Cask Finish
  • Kavalan Concertmaster Port Cask Finish

Exclusieve whiskey varianten van over de hele wereld

Wie aan whiskey denkt, denkt vaak als eerst aan Schotland. Het is dan ook zo dat de meeste soorten hier vandaan komen. Dit geldt ook voor de meeste exclusieve whiskeys. Honderden daarvan komen uit Schotland. Toch zijn er zeker ook andere landen die bijzondere, exclusieve whiskeys op de markt brengen.

Nederland kent een aantal exclusieve varianten, maar er zijn ook varianten die afkomstig zijn uit onder meer Amerika, Japan, Taiwan, Ierland, België en Zweden. Wanneer je echt goed kennis wilt maken met de meest bijzondere whiskey soorten, dan kun je dus een keuze maken uit exclusieve varianten uit diverse landen. Iedere variant biedt een unieke, kenmerkende smaak die zeker de moeite van het ontdekken waard is.

Van reguliere tot exclusieve whiskeys

Bij ons lees je altijd alle informatie over de meest uiteenlopende whiskey soorten, van ‘alledaagse’ varianten tot de meest exclusieve whiskeys wereldwijd. Wij houden je op de hoogte van ontwikkelingen en bieden je meer informatie over tal van varianten. Natuurlijk ben je bij ons ook welkom om whiskeys in prijs te vergelijken, zodat je precies weet waar je terecht kunt voor de beste aankoop.