Filter

Glenfiddich whiskey

Glenfiddich is in 1886 opgericht door William Grant. Hij was een geambieerde man en had een droom, namelijk het ontwikkelen van de beste whiskey in de vallei. Samen met zijn 9 kinderen bouwde hij in 1 jaar de distilleerderij. Steen voor steen, met de hand. Eind 1887 was de distilleerderij af en was het merk een feit. Uiteindelijk viel er op eerste kerstdag 1887  de eerste druppel spirit uit hun koperen ketels. De passie en vastberadenheid van William Grant heeft er voor gezorgd dat we tot op de dag van vandaag kunnen genieten van de heerlijke Glenfiddich whiskey.

Glenfiddich whiskey is wereldwijd bekend en ’s werelds populairste single malt whiskey. De distilleerderij vind je in de speyside regio en wordt inmiddels in meer dan 180 landen gedronken. Glenfiddich heeft wereldwijd veel onderscheidingen ontvangen voor de kwaliteit van de whiskey. Meer dan welke andere single malt whiskey ook.

De eerste single malt producent

De Glenfiddich distilleerderij ligt in de welbekende Speyside regio. Als je de naam ”Glenfiddich” letterlijk vertaald krijg je: ‘vallei van de herten’. De naam van het whiskeymerk zie je weer terug in het logo, je ziet hier namelijk het iconische hert. De distilleerderij was de eerste distilleerderij die single malt whiskey produceerde en verkocht. Het whiskeymerk heeft de best verkopende en meest geprezen single malt whiskeys ter wereld, wat ook erg logisch is. Glenfiddich heeft haar naamsbekendheid te danken aan de passie en vastberadenheid van William Grant. Hij heeft er namelijk met deze kwaliteiten voor gezorgd dat de whiskey wereldberoemd is geworden.

Glenfiddich 12

Glenfiddich 12 is de meest gedronken whiskey uit de distilleerderij van het merk. De kenmerkende groene fles met natuurlijk het hert er op is bijna iedere whiskey drinker wel bekend. De whiskey is een volgouden whiskey met een mooie gele gloed. Wanneer je de whiskey ruikt zal je een frisse groene appel, rijpe peer, honing en gemoute graan ontdekken. Voor de kenners zal je op de achtergrond wat gekapt hout, amandelen en beetje vanille proeven.

Glenfiddich 12 is een heerlijke whisky die soepel weg drinkt. Ben je een beginnende whiskey drinker? Dan is deze whiskey ideaal om mee te beginnen om daarna over te stappen naar meer complexere whiskey smaken. De 12 is een goede whiskey voor een prima prijs die je niet teleur zal stellen.

Glenfiddich IPA

Glenfiddich IPA was een experiment van Malt Master Brian Kinsman. Hij heeft meerdere experimenten lopen, waarvan de IPA toch wel de meest succesvolle is. Voor dit experiment wilde Brian de traditionele whiskeyvaten op een uiterst ongebruikelijke manier inzetten. In een bijzondere samenwerking met een bierbrouwer uit dezelfde Speyside regio werden oude whiskey vaten gevuld met IPA bier. Hierdoor werden de vaten gevuld met stevige hoptonen. Niet alleen ontwikkelde de lokale bierbrouwer een heel bijzonder biertje met nieuwe smaken, ook Glenfiddich creëerde zo een eerste Single Malt Scotch Whiskey gefinisht in India Pale Ale vaten.

De IPA heeft in de neus een mooie balans van rijpe groene appel, peer en lentebloesem. De smaak is levendig met frisse tonen van citrus, zachte vanille en is hij zoet van smaak. De afdronk is heel iets pittig waar je de hop van het bier kunt ontdekken.