Filter

Johnnie Walker whiskey kopen voor de beste prijs

Als je op zoek bent naar de lekkerste Johnnie Walker whiskey, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze website vind je veel verschillende whiskey merken, waarvan Johnnie Walker natuurlijk de meest bekende is. Wereldwijd is het merk bekend. Je herkent de flessen aan de vierkante vorm en het schuine etiket.

In onze maandelijkse top 10 aanbeveling van lekkerste whiskeys, vind je regelmatig een whiskey van dit merk terug. Dat is niet zo gek, want de variëteit qua smaak past goed bij de verschillende seizoenen en klimaten. Welke whiskey van Johnnie Walker vind jij het lekkerst?

Johnnie Walker labels

De flessen van Johnnie Walker hebben een herkenbaar schuin etiket. De kleinzoon van John Walker, Alexander, heeft dit ooit bedacht om ze beter te laten opvallen. Rond 1910 zijn de labels vernoemd naar de kleur van het label. Dit is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Dit blijkt een goede zet te zijn geweest.

De Red Label is één van de bekendste blended whiskeys. Deze whiskey heeft een samenstelling van ongeveer 35 graan- en maltwhisky’s. Dit label werd tot ca. 1910 verkocht onder de naam “Special Old Highland”. Deze blend wordt veelal ‘on the rocks’ gedronken, maar is ook populair om mee te mengen. De Black Label is een blend van zo’n 40 graan- en maltwhiskeys, echter hebben ze whiskeys allemaal een minimumleeftijd van 12 jaar. Onder deze selectie bevinden zich o.a. malts als Cardhu en Caol Ila.

Johnnie Walker Blue Label

De Johnnie Walker Blue Label is de top van het assortiment van het merk en is één van de meest unieke blends ter wereld. Dat komt door de unieke samenstelling. Deze bestaat namelijk uit 16 zeer zeldzame Schotse Whiskeys. Sommige Single Malt whiskeys in deze blend hebben een leeftijd van tot wel 60 jaar!

De smaak van de Blue Label is krachtig en rokerig. De rokerige smaak komt door de Islay malts die in deze whiskey zitten. De Single Malts uit de Speyside geven de whiskey ook een romerig aroma en bevat het tonen van cederhout. Een heerlijke combinatie! De Blue Labels zijn genummerd en worden verkocht in een met zijde afgewerkte doos.