Whiskey info

Whisky informatie

Voor alle whisky informatie ben je natuurlijk aan het juiste adres bij Lekkerstewhiskey.nl. Bij ons kun je niet alleen alle interessante weetjes en whisky informatie vinden, maar ook een compleet overzicht van alle soorten. Daarnaast vergelijk je bij ons eenvoudig de prijzen, zodat je jouw favoriete whisky kunt kopen met voordeel. Whisky valt onder de sterke dranken. De naam betekent letterlijk ‘levenswater’. De term ‘whisky’ is afkomstig van de term ‘fuisce’ en deze term komt van het Schots-Gaelische uisge beatha of het Iers-Gaelische uisce beatha. Dit verklaart ook direct waarom er zo veel Schotse en Ierse whiskysoorten op de markt te vinden zijn.

Whiskey soorten

Whisky informatie: diverse soorten whisky

Wie aan whisky denkt, denkt aan de sterke drank op zich. Vaak staan we er niet direct bij stil dat het geen standaard drankje is. Er zijn namelijk veel verschillende soorten whisky op de markt en ze zijn stuk voor stuk verschillend van elkaar. Zo kennen we onder meer de Grain whiskey, de (Single) Malt whiskey, Corn Whiskey, Rye Whiskey en meer.

 

Whiskykenners hebben een favoriet merk

Iedere soort whisky heeft eigen kenmerken en kwaliteiten. Dit zorgt er ook voor dat verreweg de meeste whiskykenners en –liefhebbers een favoriet merk hebben. Zo zien we vaak een voorkeur voor Johnnie Walker, voor Jameson en voor Jack Daniels, maar er zijn nog tal van merken die zeker de moeite van het ontdekken waard zijn. Er zijn ook zeker duidelijke verschillen te proeven tussen whiskysoorten uit verschillende landen. We noemden Ierland en Schotland eerder al, maar er zijn ook fijne whiskysoorten uit bijvoorbeeld Amerika, India, Canada, Japan en Duitsland. Er zijn zeker ook uitstekende soorten whisky van Nederlandse bodem. Heb jij nog geen favoriet merk gevonden? Dan kun je bij ons alle merken whisky terugvinden die je eens uit kunt proberen!

Alle whisky informatie en de beste prijzen ontdekken

Bij ons kun je altijd terecht voor de meest complete whisky informatie. Als echte whiskyfans delen wij graag de leukste en meest interessante weetjes met jou. Natuurlijk kun je niet alleen bij ons terecht voor alle whisky informatie. Je vindt bij ons ook een overzicht van alle soorten en merken whisky. Wil je whisky kopen tegen de beste prijs? Dan heb je bij ons de mogelijkheid om de actuele prijzen van aanbieders te vergelijken. Zo geniet jij altijd het meest voordelig van jouw favoriete whisky!